Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Het Mobiele Lab voor senioren

Ben je benieuwd hoe een 3D printer precies werkt of zou je wel eens iets willen ontwerpen voor een lasercutter of borduurmachine? Dan is dit je kans!

Op dinsdag 20 en donderdag 29 september gaat het team van het Mobiele Lab vol enthousiasme aan de slag. Het team bestaat uit een labcoach van Tetem die ondersteuning biedt in het veilig en deskundig leren werken met de techniek, medewerkers en stagiaires van de Bibliotheek die kennis delen op het gebied van mediawijsheid. Kennisdeling, verbinding en plezier staan hierin voorop!

Welke technieken kun je in het Mobiele Lab allemaal leren en ontdekken?

De activiteiten die je in het Mobiele Lab kunt uitvoeren zijn oneindig. Zo zijn er o.a. verschillende ontwerpprogramma’s waarmee je digitaal 3D kan ontwerpen en staan er 3D printers klaar om de ontwerpen te printen. Met een lasersnijder kunnen bezoekers in hout graveren en heel precies papier, stickers of textiel snijden. De foamsnijder helpt met het maken van grote vormen en bij stencils ontwerpen (ook op textiel) wordt de techniek van de snijplotter uitgelegd. Wie liever wearables maakt kan aan de slag met de digitale borduurmachine. En wil je ergens een replica van maken dan biedt de 3D scanner uitkomst.

Dit is een greep uit de mogelijkheden dus kom vooral zelf een kijkje nemen en ontdek wat er allemaal mogelijk is met techniek!

Voor alle gebruikte technieken zijn techniek-, activiteiten- en betekeniskaarten ontwikkeld. Zij geven onder meer instructie over hoe de technieken werken en welke activiteiten daarmee mogelijk zijn. Naast achtergrond informatie over hoe de techniek is ontwikkeld en gebruikt in het bedrijfsleven, geven zij tevens inzicht welke vervolg mogelijkheden er zijn als het gaat om studie.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum donderdag 29 september 2022