Activiteiten | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Aan de slag met Make-it@Home kits

Aan de slag met Make-it@Home kits

Heb jij zin om in de voorjaarsvakantie met workshop pakketjes thuis aan de slag te gaan? Tijdens de voorjaarsvakantie kun je bij de informatiebalie in de bibliotheek een Make-It@Home kit ophalen om je eigen prefab huis met zonnecellen te maken. OP = OP! Via de link die je op het pakketje aantreft, kom je bij de online uitleg en kun je thuis meteen aan de slag. De kits kosten € 1,50 per stuk (te betalen met de pin in de bibliotheek)

Wat is een prefab-huis?

Het Dura Vermeers Techniek huis bestaat uit prefab onderdelen: alle wanden, vloeren/plafonds en de daken zijn in het MaakMeeLab in Tetem uitgesneden met behulp van een lasercutter en worden nu door jou op de juiste manier opgebouwd. Je plaatst zonnecellen op het dak die je door middel van geleidende tape verbindt met de LED-lampjes die je aan de plafonds hebt bevestigd. Aan jou de taak als echte bouwer om het Techniek huis op de juiste manier in elkaar te zetten en het licht aan te doen!

Instructies

De instructies voor het bouwen van een prefab-huisje is te vinden op de website van Tetem.

Over Make-It@Home kits

Om de thuis- en de schoolsituatie van kinderen te verrijken zijn de Make-It@Home kits ontwikkeld. Dit zijn techniek pakketjes die de materialen leveren die veelal niet in de thuis- of schoolsituatie voorhanden zijn waar kinderen en jongeren van 6 t/m 15 jaar mee aan de slag kunnen. Zo kunnen zij hun technische vaardigheden ontwikkelen en wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen. Dit keer zijn dat de prefab huisjes met zonnecellen die in samenwerking met Dura Vermeer en Tetem zijn ontwikkeld.

Datum zaterdag 19 februari 2022
Einddatum zondag 27 februari 2022
Waar Online
Thema Jeugdactiviteit
Prijs €1,50 per kit