Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Waarom geloven we massaal in fake news?

Het is een steeds vaker gebruikte term: ‘fake news’. Te pas en te onpas wordt er mee gestrooid. Denk aan Donald Trump die alles wat hem niet aanstaat afdoet als fake news. Maar wat is fake news nu precies? En waarom horen we er de laatste tijd zoveel over? In deze online lezing neemt Kirsten Hofman je mee in de wereld van fake news en waarom het zo moeilijk is om echt nieuws van nepnieuws te onderscheiden.

Wat gebeurt er in ons brein wanneer we nepnieuws lezen zien of horen? Waarom zijn die fake berichten zo populair en wordt er veelvuldig op geklikt? En als dan bekend is dat een bericht ‘nep is, waarom vinden mensen dat dan ook weer moeilijk om te geloven?

Kom erachter waarom we massaal vallen voor fake news: neem deel aan de online lezing!

Lezing bijwonen

Het online bijwonen van de lezing is gratis en kan via deze link.

Over Kirsten Hofman

Kirsten Hofman is hoofddocent mediapsychologie bij de opleiding Creative Business: Media Informatie en Communicatie van Saxion Hogescholen. Ze is sinds 2006 werkzaam bij Saxion. Eerder behaalde ze een Master in Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht.

Thema Democratie

Deze activiteit maakt onderdeel uit van het programma rondom het thema Democratie in de Bibliotheek. Klik hier voor alle activiteiten rondom het thema!

Lees meer over het thema Democratie in de Bibliotheek.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum donderdag 10 maart 2022