Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Geannuleerd: Workshop: Hoe voorkom je dat jij in fake news trapt?

Geannuleerd: Wat gaat er schuil in de wereld achter nepnieuws? Waarom trappen we allemaal in clickbait? En hoe kunnen we nepnieuws nou écht leren herkennen?

Deze workshop is geannuleerd.

In deze workshop worden deelnemers getraind in het bestrijden van nepnieuws en desinformatie aan de hand van de methoden en filosofieën van onze partner DROG. Zij maken kennis met de technieken en mechanismen die schuilgaan achter de wereld van desinformatie.

Na de workshop herken je de technieken die schuilgaan achter nepnieuws, weet je meer over hoe makkelijk nepnieuws zich verspreidt en hoe mensen te manipuleren zijn.

De workshop wordt gegeven door docenten van Beeld en Geluid uit Hilversum.

Aanmelden voor de workshop kan hieronder.

Thema Democratie

Deze activiteit maakt onderdeel uit van het programma rondom het thema Democratie in de Bibliotheek. Klik hier voor alle activiteiten rondom het thema!

Lees meer over het thema Democratie in de Bibliotheek.

Datum donderdag 3 maart 2022
Tijd 14:00 tot 16:00 uur