Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Informatiebijeenkomst Studiekring

Geraniums zijn prachtige bloemen, maar om er nu de hele dag achter te moeten zitten? Dat is wellicht niet zo’n aantrekkelijk idee als u bent gestopt met werken. Wilt u liever geestelijk actief blijven? Dan is een studiekring misschien iets om over na te denken.

Een studiekring is voor mensen (50+), die met elkaar in gesprek willen gaan over inhoudelijke onderwerpen. In Bibliotheek Oldenzaal is plek voor nieuwe leden bij een bestaande studiekring. Laat u niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en eigen inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses, of opgedane ervaring, die je met anderen wilt delen. Zo blijft u samen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en zo ‘intellectueel actief’ mogelijk. Het zelf gekozen onderwerp wordt per toerbeurt door de deelnemers uitgewerkt en gepresenteerd. Dit alles in de geborgenheid van een gespreksgroep (van 10-15 mensen) met respect voor elkaars mening.

Praktische informatie

Deze studiekring komt doorgaans één maal per twee weken samen op een dinsdagmiddag vanaf eind september tot en met april. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen € 30,- pp voor een heel seizoen.

Kennismaken

Wanneer u nieuwsgierig bent geworden: op dinsdagmiddag 5 juli van 14.00 tot 15.00 uur is er een mogelijkheid om (vrijblijvend) kennis te komen maken met leden van deze studiekring. Dan krijgt u ook meer informatie over hoe deelname aan deze studiekring eruit komt te zien. Meer algemene informatie kunt u vinden op de website: www.studiekringen50plus.nl, maar u kunt ook even bellen met Johanny Visschedijk; tel.nr.: 0541-517896. Zij is de voorzitter van de studiekring in Oldenzaal.

Toegang gratis, aanmelden gewenst.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum dinsdag 5 juli 2022