Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Bijeenkomst 450 jaar vrijheid: toen en nu!

Bijeenkomst 450 jaar vrijheid: toen en nu!

Al 450 jaar zijn in Nederland de woorden vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid heel belangrijk. Maar als je tegenwoordig goed om je heen kijkt, zie je dat we ons daar niet altijd zo goed aan houden. We staan vaak tegenover elkaar en schreeuwen steeds harder, maar het lijkt wel of er steeds minder goed  geluisterd wordt. Kunnen we daar samen iets aan doen?

We nodigen je graag uit voor een gesprek over deze vier waarden. Doe je mee? Neem vooral je telefoon mee, die heb je nodig!

Programma

19.30 uur - Welkom door burgemeester Patrick Welman

19.30-20.00 uur - Gedeputeerde Eddy van Hijum vertelt over zijn boek Op de drempel van een naderende unie, waaruit blijkt dat ze ook vroeger al worstelden met deze vier waarden.

20.00 – 21.00 uur - In gesprek met elkaar onder leiding van Pro Demos over de 4 V’s - vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid.

21.00 uur - Afsluiting en napraten

De 4 V's

Wat betekent vrijheid, eigenlijk? We hebben het recht op vrije meningsuiting, maar betekent dit ook dat je alles maar moet zeggen? Is jouw vrijheid hetzelfde als de vrijheid van de ander?

Verdraagzaamheid vraagt dat iedereen iets anders mag denken, doen of geloven. Hoe zorg je voor een samenleving waar geen angst of onbegrip is voor geloof of cultuur, huidskleur, een handicap of een andere geaardheid?

Ook nu is het gevoel van onderlinge saamhorigheid niet altijd even sterk. Hoe kun je verbondenheid voelen met andere mensen? Hoe kun je tegenstellingen overbruggen tussen de stad en het platteland?

Er komen nieuwe mensen, nieuwe culturen en andere geloven. Dit levert verscheidenheid op. Hoe kun je er voor zorgen dat iedereen zich thuis voelt in Oldenzaal en blijf je ook je eigen waarden trouw?

Hoe zorgen we er samen voor dat Oldenzaal een fijne plaats blijft voor iedereen? We zijn heel benieuwd naar jouw mening over deze vier V’s.

We organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met de volgende partners:

logo gemeente oldenzaal kleurlogo provincie overijssel fc  logo pro demos

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis bij te wonen. In verband met een beperkt aantal plekken willen we je vragen je van tevoren even aan te melden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Ingeborg Wind, .

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum donderdag 24 november 2022
Tijd 19:30 tot 21:00 uur
Waar Bibliotheek Oldenzaal
Thema Ontmoeting & Debat
Prijs Gratis