Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Start expositie Marjo Hesselink

Van vrijdag 11 januari 2019 t/m dinsdag 5 maart 2019 zijn de tekeningen van Marjo Hesselink - Aerts (1952) te zien in de expositieruimte van de Bibliotheek Oldenzaal.

Het tekenen begon jaren geleden als een ontspannende bezigheid, waar Marjo veel plezier aan beleefde. Met een mooie muziekje op de achtergrond kon zij uren lang verzonken zijn in haar eigen fantasiewereld. Maar wat startte als een spel van simpele zwarte lijnen op papier, ontpopte zich al snel tot ritmische patronen. Door de herhalingen van dikke en dunne lijnen ontstonden er cirkels en ovalen, schubben en schelpen, dansende driehoeken, blad en bloemmotieven. Uitwaaierende vormen werden vlinders en bollen zweefden door weidse hemellandschappen.
Uiteindelijk is ze ook gaan experimenteren met kleur. Ze schilderde zacht getinte basiskleuren voor haar grafische patronen. Nooit als invulling maar altijd als sfeervolle aanvulling.
Marjo is autodidact. Zij heeft zich nooit laten beïnvloeden door een kunststroming en vindt haar vrijheid van expressie van essentieel belang. Ze wil trouw blijven aan haar eigen handschrift.
Het wordt heel erg op prijs gesteld als bezoekers van haar expositie reacties in het gastenboek achterlaten.

Hebt u interesse in haar werk, neem contact op via