Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Digisterker; Leer omgaan met de digitale overheid

Een verhuizing doorgeven, indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigiD. Het zijn voorbeelden van overheidszaken die u tegenwoordig online moet regelen. In samenwerking met SeniorWeb en de gemeenten wordt de cursus Digisterker aangeboden.

U gaat in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding aan de slag.
Om deel te nemen heeft u een e-mailadres nodig.

De Bibliotheek biedt, in samenwerking met de gemeente, de  GRATIS cursus Digisterker aan. Hiermee willen wij u helpen om beter uw weg te vinden bij de elektronische overheid.

wat leert u?
U leert hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, bijvoorbeeld de opbouw van uw AOW. De landelijk en lokale overheden vragen steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u een DigiD kunt gebruiken. De cursusstof wordt telkens aangepast aan de samenstelling van de groep cursisten. Een deel van de informatie is speciaal gericht op Oldenzaal en de website van de gemeente.
We gaan ervan uit dat u al wat ervaring hebt met computers en internet. In deze cursus leert u tegelijkertijd beter werken met internet in het algemeen. Gecertificeerde docenten geven de cursus, die bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Zij leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. Tijdens de cursus én thuis gaat u zelf oefenen op een computer. Bij de cursus hoort een uitgebreid werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.

Vanaf januari zijn er 4 cursussen van ieder drie ochtenden gepland:

• maandagochtend 13 - 20 - 27 januari van 10.00 tot 12.00 uur;
  • donderdagochtend 6 - 13 -20 februari van 10.00 tot 12.00 uur;
  • maandagochtend   2 - 9- 16 maart van 10.00 tot 12.00 uur;
  • donderdagochtend 19 - 26 maart - 2 april van 10.00 tot 12.00 uur;

Deelname aan de cursus is gratis, inclusief werkboek, koffie en thee.
Vooraf aanmelden is verplicht; dan kan aan de balie of door onderstaand formulier in te vullen.

De cursus van 13 - 27 januari zit vol; op de ander data is er nog wel plek

Meer informatie (er is een folder verkrijgbaar) of aanmelding is eveneens telefonisch mogelijk, bij de Bibliotheek: 0541 512516 of via

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Oldenzaal.