Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Creatief schrijven

schrijfworkshop
Creatief schrijven

We organiseren op 5 oktober een workshop creatief schrijven. De workshop duurt van 12.00 tot 15.00 uur en wordt speciaal voor deze Week van de Amateurkunst gegeven.
Dus: altijd al willen leren hoe je pakkende dialogen schrijft? Hoe je in een kort verhaal toch de karakters van je personages kunt laten zien? Of hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal? Doe dan mee aan de gratis workshop, gegeven door schrijversvakschooldocent Job Creyghton.

Job Creyghton was jarenlang docent aan de schrijversvakschool, de Universiteit Leiden en de School voor de Journalistiek, maar richt zich inmiddels weer helemaal op het schrijven van een nieuwe roman. Speciaal voor de WAK  maakt hij een uitzondering: amateurschrijvers beter leren schrijven, daar maakt hij graag tijd voor vrij. Job is de auteur van hét handboek voor creatief schrijven Effectief en Creatief schrijven. In zijn speciaal voor de WAK ontwikkelde workshop Creatief Schrijven voor amateurschrijvers besteedt hij speciale aandacht aan taal en taalvariatie.

Over de workshop
In deze drie uur durende workshop behandelt Job de basis voor het schrijven van een kort verhaal (inhoud, stijl, structuur) en besteedt hij speciale aandacht aan pakkende dialogen. Hoe iemand praat, zegt immers iets over iemands identiteit, maar kan ook voor misverstanden zorgen. Juist in dialogen komt de ‘klankkleur’ van een personage, zijn of haar eigen manier van praten, pakkend naar voren.

Er kan – gratis - worden deelgenomen door maximaal 15 deelnemers. Iedereen die het niveau van een amateurschrijver heeft en die beter en creatiever wil leren schrijven, kan meedoen.

Aanmelden kan aan de balie of via  onzeTicketshop

Schrijfwedstrijd

De provincie Overijssel biedt deze workshop aan in het kader van de schrijfwedstrijd ‘Misversta(a)nd’. Deelnemers aan de workshop worden dan ook nadrukkelijk uitgenodigd het verhaal waaraan ze in de workshop gewerkt hebben in te zenden naar deze schrijfwedstrijd. Meer informatie hierover is te vinden op www.misverstaand.nl/schrijfwedstrijd