Programma | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

(G)ouden tijden
ArcheoHotspot pop-up

Maak kennis met het werk van een archeoloog en doe mee. Je helpt mee met écht archeologisch onderzoek door mee te puzzelen, sorteren en te determineren van opgravingen uit onze eigen omgeving.

ArcheoHotspot pop-up

Maak kennis met opgravingen uit de buurt en help mee met het sorteren van en puzzelen met archeologisch materiaal in de ArcheoHotspot pop-up!

De ArcheoHotspot is dé plek waar je mee kunt doen met het werk van archeologen. Pak aardewerkscherven vast, sorteer vondstend en ervaar wat ze bij je oproepen.  Archeologen vertellen graag meer over de bijzondere vondsten die zijn gedaan.  Ze zijn ook benieuwd naar jouw kijk op de objecten, omdat die bijdraagt aan het verhaal over erfgoed uit onze eigen omgeving.

De ArcheoHotspot is elke woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur open.

(G)ouden tijden

Dit najaar genieten we van de (g)ouden tijden en kijken we naar de toekomst.

De Bibliotheek aan de Ganzenmarkt behoort inmiddels tot het Oldenzaalse erfgoed. Eind dit jaar gaan we afscheid nemen van deze plek en maken we een nieuwe start in een gloednieuwe bibliotheek in winkelcentrum De Vijfhoek.

Kijk hier voor het complete programma van activiteiten in het thema (g)ouden tijden.

Ben je benieuwd welke activiteiten er specifiek zijn in relatie tot de ArcheoHotspot pop-up? Kijk dan hier voor het overzicht.