Activiteiten | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Write for Rights, een actie van Amnesty International

Ieder jaar rond 10 december, de dag van de mensenrechten, schrijven wereldwijd honderdduizenden mensen brieven om mensen te helpen die getroffen worden door groot onrecht. Schrijf je mee? Op de fietskar in de Bibliotheek vind je brieven, een pen en een brievenbus.

In de bibliotheek Oldenzaal wordt dit jaar geschreven voor Ana Maria (Brazilië) en Thapelo (Zuid-Afrika), slachtoffers van racisme of overheidsgeweld. Voor Chaima (Tunesië), die wegens kritiek op de president 20 jaar in de gevangenis kan verdwijnen, en voor de verstandelijk beperkte Rocky (USA) die, ondanks vrijspraak door een jury, al 30 jaar in de dodencel zit.

Op de fietskar vindt je informatie over deze vier mensen en over successen bij Write for Rights acties in vorige jaren. Daar liggen de  brieven die je kunt ondertekenen of die je zelf kunt overschrijven. Eigenhandig geschreven brieven maken nog meer indruk. Pennen en een brievenbus zijn aanwezig. Voor de verzending en benodigde postzegels zorgt de groep.

Je vindt Amnesty Write for Rights van 11 december tot 19 december in Bibliotheek Oldenzaal. Elke dag is een aantal uren een vrijwilliger van Amnesty Oldenzaal aanwezig om vragen te beantwoorden over deze actie of over de mensenrechten.

Datum maandag 11 december 2023
Einddatum dinsdag 19 december 2023