belastingdienstservice2De Bibliotheek helpt bij digitale belastingaangifte
Als u hulp nodig heeft bij de digitale belastingaangifte of bij online toeslagen aanvragen, dan kunt u in jaarlijks nmaart en april terecht in de Bibliotheek aan de Ganzenmarkt.

Belastingspreekuur
Samen met HUBA Oldenzaal biedt de Bibliotheek in maart en april een belastingspreekuur ter ondersteuning bij de digitale aangifte of aanvraag. Deze service is gratis. Afwisselend op dinsdag- en woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur kunt u in maart en april wekelijks in de Bibliotheek gebruikmaken van het belastingspreekuur.
Stel vragen over uw belastingaangifte, vraag advies, ook over huurtoeslag en zorgtoeslag. Het daadwerkelijke invullen moet u wel zelf doen.

Zelf online uw aangifte doen
Jaarlijks tussen 1 maart en 1 mei geeft de Bibliotheek Oldenzaal u de gelegenheid om zelf gratis op onze beveiligde pc’s uw aangifte voor de inkomstenbelasting in te vullen. Dit kan tijdens alle uren dat de bibliotheek geopend is. Handig als u thuis (tijdelijk) niet de beschikking heeft over computer of internet. Maar ook buiten deze periode kunt u bijvoorbeeld terecht op onze computers om gratis uw toeslagen aan te vragen. Ook het uitprinten van de aangifte is gratis. Tijdens het belastingspreekuur (zie boven) bestaan de mogelijkheid tot het vragen stellen over de online aangifte.

Cursussen omgaan met de digitale overheid
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, waaronder de Belastingdienst, heeft de Bibliotheek de gratis cursus ‘leer omgaan met digitale loketten van de overheid - Digisterker’. Deze cursus wordt gedurende een groot deel van het jaar aangeboden.
Onderwerpen die aan bod komen, zijn: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld ‘Mijn toeslagen’ en ‘MijnOverheid’. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst.. Er start een cursus Digisterker op donderdagochtend 1 maart en één op donderdagochtend 22 maart. Het gaat om drie ochtenden van twee uur..
Meer informatie is verkrijgbaar bij de Klantenservice van de Bibliotheek of door te bellen: 0541512516 of  klik hier

Klik&Tikcursus
Naast een groot en gevarieerd aanbod aan computercursussen is er ook de gratis cursus Klik&Tik. In kleine groepjes leert men in zes lessen de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen en een les over sociale media. De cursus is vooral bedoeld voor wie problemen heeft met lezen en schrijven in het Nederlands en niet kan internetten of e-mailen. Tijdens het spreekuur van het Taalpunt is hierover meer informatie te krijgen. Het spreekuur is op dinsdag van 10-12 uur en op woensdag van 13.00-15.00 uur. Of vraag naar Benno Strengers: 0541-512516.
Via de website www.klikentik.nl kan ook thuis deze gratis online cursus worden gevolgd.
Voor meer informatie over ‘Klik&Tik’, klik hier

nieuwe rol Bibliotheek
De Bibliotheek gaat zich de komende jaren meer toeleggen op het ondersteunen bij online belastingzaken. Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Nagenoeg alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland bieden in dit kader vanaf 2017 gratis faciliteiten en cursussen aan, waarmee een landelijke infrastructuur ontstaat.

Zoekt u informatie over de cursus ‘Omgaan met websites van de overheid’, klik hier
Zoekt u informatie over ‘Klik&Tik’, klik hier