Afdrukken

belastingdienstservice2Jaarlijks tussen 1 maart en 1 mei geeft de Bibliotheek Oldenzaal u de gelegenheid om gratis op onze beveiligde pc’s uw aangifte voor de inkomstenbelasting in te vullen. Handig als u thuis (tijdelijk) niet de beschikking heeft over computer of internet. Ook buiten deze periode kunt u bijvoorbeeld terecht op onze computers om gratis uw toeslagen aan te vragen. 

Cursussen computer, internet en digitale overheid
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, waaronder de Belastingdienst, heeft de Bibliotheek de gratis cursus ‘leer omgaan met digitale loketten van de overheid - Digisterker’. Deze cursus wordt gedurende een groot deel van het jaar aangeboden.
Onderwerpen die aan bod komen, zijn: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld ‘Mijn toeslagen’ en ‘MijnOverheid’. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst.
Deze gratis cursus wordt in tussen september en december vier maal gegeven.                       
Meer informatie is verkrijgbaar bij de Klantenservice van de Bibliotheek of door te bellen: 0541512516 of  klik hier

Voor gratis hulp bij het basisgebruik van computer en internet, is er de cursus Klik&Tik.                        
Hierin leert u de basisvaardigheden: de pc starten, typen, op internet zoeken en mailen. 
Iedere 2e en 4e woensdagmiddag van de maand (september t/m november en januari t/m april) kunt u Klik&Tik komen oefenen. Van 13.30 tot 15.00 is een vrijwilliger aanwezig om enige ondersteuning te geven. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 
De Klik&Tikcursus wordt tegelijkertijd georganiseerd met de gratis computerinloop-spreekuren.
Voor meer informatie over ‘Klik&Tik’, klik hier

nieuwe rol Bibliotheek
De Bibliotheek gaat zich de komende jaren meer toeleggen op het ondersteunen bij online belastingzaken. Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Nagenoeg alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland bieden in dit kader vanaf 2017 gratis faciliteiten en cursussen aan, waarmee een landelijke infrastructuur ontstaat.

Zoekt u informatie over de cursus ‘Omgaan met websites van de overheid’, klik hier
Zoekt u informatie over ‘Klik&Tik’, klik hier