Bibliotheek aan Huis
Leeftijd 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen Boeken, Luisterboeken
Locatie en service Bibliotheek Oldenzaal

Bibliotheek aan Huis service

Als je niet (meer) in staat bent de Bibliotheek te bezoeken, kun je gebruik maken van onze dienst Bibliotheek aan Huis. Vrijwilligers bezorgen dan de boeken aan huis.

Jij geeft aan wat je het liefst leest en wat jouw interessegebieden zijn, een vrijwilliger zoekt materialen voor je uit, brengt ze bij je thuis en haalt ze daar ook weer op. Je betaalt voor deze service geen extra kosten, slechts de kosten van het lidmaatschap van de Bibliotheek.

Ook als je door bijvoorbeeld een handicap of ziekte tijdelijk (minimaal 3 maanden) niet zelf naar de Bibliotheek kunt komen, kun je gebruik maken van deze service. 

Ruime keuze, ook voor slechtzienden

Bibliotheek Oldenzaal heeft een ruime keuze aan boeken, muziek, dvd’s, tijdschriften, luisterboeken, e-books. Ook als je visueel beperkt bent, zijn er genoeg mogelijkheden, zoals grootletterboeken, Daisy CD’s en de collectie Passend Lezen met 45.000 gesproken boeken.

Naar de website Passend Lezen

Gebruik maken van Bibliotheek aan Huis

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen via het e-mailadres  . Je wordt verder geholpen door één van de vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan met de Bibliotheek in Oldenzaal via 0541 - 512 516.

Vrijwilliger worden

De vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis zorgen er voor dat mensen die (tijdelijk) niet in de Bibliotheek kunnen komen toch gebruik kunnen maken van onze collectie.

Als vrijwilliger krijg je een aantal vaste klanten. Je inventariseert hun wensen en legt uit wat de klant kan verwachten. Je selecteert vervolgens zelfstandig de gewenste materialen, registreert ze, bezorgt ze en haalt ze weer op. 

Wil jij helpen? Bekijk dan hier het functieprofiel en meld je aan als vrijwilliger via e-mailadres: . Je wordt verder geholpen door één van de vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis.