Boekstart voor Baby’s
Thema Ouderschap, Leesondersteuning
Leeftijd 0-4 (peuters en kleuters), 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen Activiteiten, Boeken
Locatie en service Bibliotheek Oldenzaal

Je baby voorlezen, waarom is dat zo belangrijk?

BoekStart voor Baby's is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby's. Het programma en de uitvoering hiervan is een samenwerking tussen de Bibliotheek, de Gemeente, GGD Twente en consultatiebureaus. Waarom met baby’s van start gaan met voorlezen? Wat zijn mogelijkheden om voor het bevorderen van voorlezen? Hierbij tref je de informatie aan.

Voor wie?
Boekstart is voor (groot)ouders/opvoeders die zorgen voor een baby('s).

Toelichting
Veel mensen denken dat baby's nog te jong zijn om voor te lezen, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dit juist een zeer gunstig effect te hebben op de taalontwikkeling van het kind. Samen boekjes kijken, plaatjes benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. 

Het BoekStartpakket
Alle ouders van baby's krijgen na 4 of 7 maanden op het consultatiebureau een waardebon voor een gratis BoekStart-pakket. Dit pakket is een koffertje met prentenboeken en informatie over voorlezen. Baby's worden gratis lid van de bibliotheek.

BoekStart in de Bibliotheek
Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek vindt u prentenboeken voor baby's van 0 tot 2 jaar. Een mooie collectie boeken om te lenen, zodat u boekjes samen kunt beleven en kunt  voorlezen met de nodige afwisseling.
Ook kunt u hier terecht voor advies en tips over het voorlezen aan baby's en worden er regelmatig informatieve bijeenkomsten voor ouder en kind georganiseerd.

Download de gratis BoekStartapp voor IOS en Android

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? Deze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kind en vele voorleestips. Je kunt makkelijk meedoen met de maandelijkse actie MijnVoorleesmoment en zelfs een heuse voorleeswekker zetten, die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

Meer informatie
Kijk op: www.boekstart.nl
Of kom langs bij de Bibliotheek; u kunt  vragen naar Ingrid Thuijs. Dat kan ook telefonisch: 0541 512516
Of per mail via: