Resultaten 1 - 10 van 48
Start expositie Marjo Hesselink

Van vrijdag 11 januari 2019 t/m dinsdag 5 maart 2019 zijn de tekeningen van Marjo Hesselink - Aerts (1952) te zien in de expositieruimte van de Bibliotheek Oldenzaal.      

Lezing Autisme en gamen

Het Autisme Info Centrum Oldenzaal organiseert op vrijdag 15 februari een informatiebijeenkomst over autisme en gamen. Spreker is ervaringsdeskundige Gijs Horvers.

VakantieMaakplaats: Ozobot

Een Ozobot is een klein robotje dat je kunt programmeren met behulp van kleuren, lijnen en simpele programmeertaal.
Laat je niet van de wijs brengen door zijn kleine formaat, Ozobot kan een heleboel!
Let op: dit betreft dezelfde workshop - voor kinderen vanaf 8 jaar - als in de herfst- en kerstvakantie.

VakantieMaakplaats: Stipwerk

‘Stipwerk’ is een techniek om stoffen te versieren. Stipjes verf worden met stempels op de stof gedrukt. Elke deelnemer ontwikkelt zijn of haar eigen stempels en patronen en verwerkt dit op een eigen T-shirt; daar wordt voor gezorgd door de Bibliotheek.

Deze worskhop is voor kinderen vanaf 9 jaar.

VakantieMaakplaats: Bibberspiraal

Op woensdag 20 februari van 9.30 – 11.00 uur: Bibberspiraal (vanaf 9 jaar).
De Bibberspiraal kent iedereen vast wel. Het is een spel waarbij je met de ring het draad niet mag raken, want dan gaat de zoemer. Maak tijdens deze workshop je eigen bibberspiraal.

Let op: dit betreft dezelfde workshop als in de kerstvakantie.

Start  iPad Basis Plus

Deze cursus is bedoeld voor 50-plussers die al ervaring hebben met de basismogelijkheden van de iPad en regelmatig bezig zijn met internetten en e-mailen. De start is op woensdag 20 februari.

VakantieMaakplaats: 360 graden video

Na de worskhop 'Maak je eigen bibberspiraal' is er dezelfde ochtend van 11.30 – 13.00 uur de worskhop: 360 graden video. Deze is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Met de 360 graden video zie je de wereld van een andere kant. Met deze speciale camera is het mogelijk om jouw omgeving vanuit alle hoeken op te nemen! Maak nu kennis met deze bijzondere techniek.

Start cursus Arabisch

De Arabische taal is één van de meest gesproken talen ter wereld. Door een beginnerscursus Arabisch te volgen, stel je jezelf in staat verstaanbaar te maken in ten minste 25 landen. We bieden  daarom vanaf 20 februari een cursus Arabisch aan. In de lessen leer je het "Modern Standaard Arabisch” (het MSA). 
Deze cursus is inmiddels volgeboekt. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst.

coaching voor particulieren - spreekuur

Zonder werkkring of buiten de werkkring kun je met (grote) vragen of problemen rondlopen. Toekomstplannen die in duigen vallen, (ernstig) ziek worden, je baan verliezen. Je partner die plotseling overlijdt.Hoe ga je daar dan mee om?
Vanaf 22 februari bieden we een spreekuur ‘Coaching voor particulieren’.

Spreekuur computer- en smartphonegebruik.

Twee maal per maand, op de 2e en 4e woensdag, worden inloopmiddagen voor tablet- , pc - smartphonegebruik gehouden. 
Op woensdag 27 februari kunt u weer terecht.