Resultaten 1 - 10 van 38
expositie  schilderijen Miriam Welberg

Van maandag 6 mei tot zaterdag 29 juni  exposeert Miriam Welberg haar abstracte schilderijen in onze expositieruimte op de eerste verdieping.
In haar schilderijen verwerkt ze veel verschillende materialen, zoals structuurpasta’s, ribbelkarton, marmermeel voor craquelé effect, gipsverband, stoffen etc.

Nicolet Steemers: lezing met interactief moordverhaal!

Dinsdag 18 juni – midden in de Spannende Boeken Weken –  geeft schrijfster Nicolet Steemers in de Bibliotheek Oldenzaal een lezing én zal ze samen met het publiek opzoek gaan naar de moordenaar in een interactief verhaal.

Zing Nederlands met Me!

Een meezingmiddag waarin Nederlandse (pop)liedjes worden gezongen met vluchtelingen en expats, samen met alle andere Oldenzalers die dat leuk vinden.

Samen zingen schept een band, het is gezellig en je leert gaandeweg Nederlandse woorden, klanken en cultuur. Goed kunnen zingen is geen vereiste, plezier in zingen wel!

e-books inloopspreekuur

Heeft u vragen over ons aanbod e-books, of komt u er technisch niet uit? Loop dan binnen bij ons binnen bij het 'e-books spreekuur',
Het Spreekuur vindt plaats in de oneven weken op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 
Bent u niet in de gelegenheid op dondagochtend maak dan een afspraak met:
Rene Olde Keizer: tel. 0541 512 516 of via e-mail:   of met  
Anja Steenbeeke : tel. 0541 512 516 of via e-mail:

 

coaching voor particulieren - spreekuur

Zonder werkkring of buiten de werkkring kun je met (grote) vragen of problemen rondlopen. Toekomstplannen die in duigen vallen, (ernstig) ziek worden, je baan verliezen. Je partner die plotseling overlijdt.Hoe ga je daar dan mee om?
Vanaf 22 februari bieden we een spreekuur ‘Coaching voor particulieren’.

Rosalinda Weel: lezing  over gelukkig zijn

Op 25 juni organiseren Boekhandel Broekhuis, hotel de Wilmersberg en Bibliotheek Oldenzaal een avond met Rosalinda Weel over gelukkig zijn en haar boek Gelukkig zijn moet je durven. Rosalinda geeft in haar boek praktische en inspirerende oefeningen voor het verwerven van innerlijk geluk.

Cultuurmakelaar - inloopspreekuur

De cultuurmakelaar van Oldenzaal, Quinta Clason, houdt tot de zomer maandelijks inloopspreekuren op de laatste woensdag van de maand.
Van 17.30 uur tot 18.30 uur is ze aanwezig op de spreekuur plek, om mensen te woord te staan, die tips willen over bijvoorbeeld het organiseren van culturele activiteiten.
Ook met vragen rondom het voeren van een vereniging kan zij ondersteuning bieden.

Een middag met Sander Aarts

de best getrainde militair van Nederland

In de middag van 30 juni komt Sander Aarts op Landgoed de Wilmersberg vertellen over zijn leven als teamleider binnen de Special Forces van het Korps Mariniers en als opvolgende pelotonscommandant van M-squadron: de antiterreureenheid. Sander is gespecialiseerd in het optreden in een dynamische en complexe omgeving, het presteren onder druk en het uitvoeren van speciale operaties.

Brei mee!

Samen met anderen gezellig breien? Dat kan! Net als een praatje maken, want praten en breien gaan best tegelijk!
Op elke eerste maandag van de maand  is iedereen welkom om mee te doen aan de breimiddagen die  plaatsvinden in de Bibliotheek.

Van 13.00 tot 15.00 uur is er gelegenheid om samen te breien, haken of aan een ander handwerktechniek te beoefenen.

Boek en dvd-verkoop

We houden deze zomer weer een grote ‘Boekverkoop'. Dat wil zeggen dat de verkoop niet op 1 dag plaats heeft maar gedurende de periode 8 juli tot uiterlijk 30 augustus